Menstruatie Armoede

Menstruatie Armoede is een probleem wat de laatste jaren veel onder de loep is genomen. De oorzaak van dit probleem is dat jonge vrouwen vaak geen financiële middelen hebben om voor zichzelf dameshygiëneproducten aan te kopen zoals bv. maandverband, tampons of menstruatiecups. Helaas komt het in vele landen voor en is het een aanhoudend probleem.

Het gevolg hiervan is erg vervelend voor deze doelgroep want je voelt je niet prettig hierbij, Het is al vervelend genoeg als je bij iemand moet aankloppen om zo`n product te kunnen verkrijgen of soms wel te lenen, maar bovenal je wilt het ook niet van de daken schreeuwen dat je momenteel door zo`n periode gaat.

Gelukkig zijn er steeds meer instanties zoals scholen, ziekenhuizen en andere openbare gelegenheden of bedrijven die hierbij stilstaan. Zij willen graag dit gratis of tegen minimale bedragen aanbieden om zo toch hun steentje bij te dragen in de maatschappij en zo het verstrekken van dit soort producten te vereenvoudigen.

Wat biedt Powderbox voor dit Probleem :

Wij hebben een compleet assortiment voor zowel automaten en dispensers die u eenvoudig aan de muur kan bevestigen, maar wij bieden ook diverse producten van bekende merken die u aan kunt bieden aan uw doelgroep.

Automaten en Dispensers !

Menstruatiearmoede

Dameshygieneproducten !

Menstruatie Armoede

Interesse? Bekijk alle informatie in de shop of vraag hier een offerte aan.

Extra Informatie over het Toxische shock syndroom TSS ook wel Tamponziekte genoemd in de volksmond.

Het toxischeshocksyndroom is een zeldzame maar ernstige vorm van een infectie met bepaalde stammen van Staphylococcus aureus en Streptococcus pyogenesIn de media wordt weleens gesproken van de ’tamponziekte’ maar dit is zeker niet de enige vorm waarin de ziekte zich manifesteert.

Deze ziekte kan voorkomen bij mannen, vrouwen en kinderen. De bacterie die de ziekte veroorzaakt, Staphylococcus aureus, komt zeer algemeen voor en is bij iedereen weleens op de huid of in de neus aanwezig maar veroorzaakt meestal geen ernstige infecties, hoewel vele puistjes en andere oppervlakkige ontstekingen van de huid er wel door worden veroorzaakt, evenals steenpuisten. In ziekenhuizen is de bacterie wel gevreesd vanwege wondinfecties.

Deze ziekte kan onder andere ontstaan door het verkeerd gebruik van een tampon, vooral de gewoonte om sterk absorberende tampons te lang in te houden. Hierdoor kan het vaginaalvocht zich ophopen en in de tampon een broedplaats vormen. Staphylococcus aureus kan zich daarin dan gemakkelijk vermenigvuldigen. Hierom wordt ook het gebruik van sterk absorberende tampons afgeraden. De ziekte kan dodelijk zijn (5% van de slachtoffers overlijdt er aan), maar is tegenwoordig wel uiterst zeldzaam. De naam is ontleend aan het feit dat de verschijnselen kunnen leiden tot een shocktoestand. De ziekte komt vooral voor bij meisjes in de puberteit en vrouwen onder de 30. TSS kan optreden tijdens de menstruatie en erna. Het kan zijn dat niet alle symptomen zich tegelijk voordoen.

Symptomen zijn:

De ziekte tast organen aan. De ziekte kan dan uiteindelijk leiden tot orgaanuitval, wat de doodsoorzaak is voor mensen die overlijden aan de ziekte.

Als de ziekte op tijd herkend wordt, kan ze vrij gemakkelijk behandeld worden met antibiotica. Mensen die in shock verkeren, worden naar de intensive care overgebracht, waar de orgaanfuncties goed in de gaten worden gehouden. Als de patiënt er weer bovenop is, is de kans dat de ziekte terugkeert vrij groot (30%).

Bij mensen met TSS, groeien bacteriën die in normale hoeveelheid onschadelijk zijn (Staphyloccoccus aureus) zo snel, dat ze het immuunsysteem laten overreageren. Deze Staphylococcus aureus werd bij meer dan 90% van de TSS patiënten geïsoleerd. Een specifiek exotoxine (TSST-1) dat door deze specifieke S. aureus-stammen geproduceerd wordt, lijkt verantwoordelijk te zijn voor de (soms dodelijke) uitwerking. Tot op heden waren alle culturen die men heeft verkregen resistent tegen gewone penicilline.

(bron: Toxischeshocksyndroom – Wikipedia)

Shop
Contact